pasica nova Amadeo

Ponedjeljak, 08.07.2019. / 21:00 / Grupa Duende i gosti

In memoriam Nenad Jalševac-Nenči

 


Večerašnji koncert grupe Duende i gostiju će se zbog mogućnosti kiše održati u Jazz & Cabaret clubu Kontesa, Ul. Augusta Cesarca!

Koncert u spomen prerano preminulom basistu grupe Duende Nenadu Jalševcu-Nenčiju koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv osobni i profesionalan trag na Sceni Amadeo. Kao vrsni majstor tona Nenči je povijesni muzejski atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, u kojem Scena AMADEO djeluje od 2000. godine, učinio mjestom zvučne čarolije za publiku i  brojne umjetnike, koji se upravo zbog tog specifičnog sounda rado vraćaju na našu Scenu. Na koncertu će, uz članove grupe Duende, nastupiti i čitav niz gostiju, uključujući Danija Bošnjaka, Maria Mavrina i druge.

„Počivaj u miru Nenči ,dragi prijatelju, mnogo godina smo svirali i pjevali skupa,nema riječi „Počivaj u miru Nenči, dragi prijatelju, mnogo godina smo svirali i pjevali skupa, nema riječi koje bi opisale tugu i bol koju osjećamo svi koji smo te poznavali, publika koja te je tako rado slušala. Kao da te sad vidim prije probe da u Trnskom naručuješ drugu ili treću kavu, motaš golden virginiu bez filtera i tražiš nešto za prispojiti na opremu iz brojnih pretinaca prsluka dok nas nasmijavaš brojnim sarkastičnim komentarima o našoj zagrebačkoj svakodnevnici... najomiljeniji baršunasti vokal, vrhunski i nezamjenjiv ton majstor i uvijek precizan na bas gitari... čvrsti oslonac za sve nas koji smo se na pozornici znali izgubiti u ritmu. Bio si uvijek tu za nas. Samozatajan, dobar kao kruh, šarmantan i smiren. Glazbena enciklopedija. Čast mi je i sretna sam da smo odradili toliko koncerata skupa i velika hvala na svemu što si nas naučio. Uvijek ćeš živjeti u našim srcima,sjećanjima i pjesmama... i krumpirima (kako si običavao reći) na bas gitari. Leonard Cohen ima konkurenciju u raju. Prijatelju naš,neka ti nebeske note budu lake.“

Ivana Cvitanušić Cvita

U slučaju kiše koncert će se održati u Jazz & Cabaret clubu Kontesa , Ul. Augusta Cesarca.

CIJENA ULAZNICE: 50,00 HRK

 

 

 

 

 

Lokacija

Galerija Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4, 10000 Zagreb