pasica nova Amadeo

Nedjelja, 25.08.2019. / 21:00 / Festival hrvatskih kantautorica

Festival hrvatskih kantautorica

 


Atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, Demetrova 1, Gornji grad

Festival hrvatskih kantautorica je dvodnevno slavlje kojim obilježavamo nezaobilazno jaku prisutnost žena na domaćoj glazbenoj sceni u posljednjih deset godina. One su autorice teksta, instrumentalistice, producentice, skladateljice, svoje vlastite umjetničke i kretivne direktorice. Naoružane stavom, glasom, raznim instrumentima, sa i bez pratnje, žanrovski su vrlo različite - ali ako bismo probali  tu kreativnu eksploziju staviti pod jedan zajednički nazivnik one su svakako - "kantautorice" . Glavni glazbeni program festivala čine nastupi Nine Romić, Luce, Ivane Picek i Sare Renar, a popratni program začiniti će promocija kompilacije Aquarius records "Femme Nouvelle", tribina o pojavi kantautorica na hrvatskoj sceni (moderira Antonela Marušić) te inserti dvaju dokumentarnih filmova koje se bave specifičnim valom domaćih ženskih glazbenica.

Glazbeni program druge večeri festivala čine nastupi Luce i Nine Romić, uz goste.

Lucija Čustić Luce - uz pisanje svojih autorskih pjesama, ozbiljnije bavljenje muzikom počelo je s pjevanjem back vokala prijateljici i kantautorici Ireni Žilić. Paralelno uz pjevanje s njom, kreće i moja solo karijera s izlaskom prvog singla "Možda mi" u svibnju 2014.  Iste godine gostujem na Runjićevim večerima u splitskom HNK te na tradicionalnom koncertu u čast Karlu Metikošu kao jedna od gošći velikoj i jedinstvenoj Josipi Lisac. U jesen 2015. izlazi moj prvi EP "U bojama", a nedugo zatim održavam svoj prvi samostalni koncert u Tvornici Kulture u Zagrebu. Pored mnogih drugih koncerata, 2016.godine dobivam ponovo divnu čast biti gošća Josipi na koncertu na Kastvu te par mjeseci kasnije na RetrOpatija festivalu gdje sam imala čast pjevati njezinu antologijsku "O jednoj mladosti". 2016. godine sam nominirana za MTV Best Adria Act. U siječnju 2017. dobivam nagradu za Kantautoricu godine 2016.e u Music Pubu Zlatka Turkalja. Iste godine objavljujem i singl "Bar još tren" koji osvaja prvo mjesto na top listi MTV Domaćica , te na jesen singl "Otkucaji". U 2018.godini sa singlovima "Još i sad", "Početak" i "Proći će" najavljujem svoj album prvijenac " Susret" koji izlazi u listopadu 2018.godine te ga koncertno promoviram u Velikom Pogonu Tvornice Kulture na svom velikom samostalnom koncertu.

Nina Romić jedna je od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije, i višegodišnja umjetnička voditeljica programa "Začarana Močvara" u Klubu Močvara koji promovira kantautorsku scenu u regiji. Nakon vrlo uspješnog debitantskog ostvarenja “Daljine” 2010., drugim albumom “Ptice” (Aquarius Records) osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo” 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album, te doživio svoje vinilno izdanje i “Sloboda” 2018. godine.  “Sloboda” je po mnogočemu drukčija od prethodnika – Nina je u taj album pretočila svoje veliko putovanje do osobne slobode i dokazala da je apsolutno slobodna u svakom žanru u kojem se poželi naći.  Nina nastupa s Fredom Lanzom na klavijaturama, Jelenom Galić na basu i Krešimirom Oreškim na bubnjevima  

 

U slučaju kiše koncert će se održati u Jazz & Cabaret clubu Kontesa, Ul. Augusta Cesarca

 

CIJENA ULAZNICE: 50,00 HRK

 

 

 

 

 

Lokacija

Galerija Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4, 10000 Zagreb