pasica nova Amadeo

Četvrtak, 26.07.2018. / 21:00 / Aljoša Jurinić & Petrit Çeku

Prvi zajednički koncert dvojice glazbenih virtouza

Aljoša Jurinić & Petrit Ceku | M. Castelnuovo; F. Schubert; M. M. Ponce; A. Diabelli


KONCERT SE ZBOG NESTABILNOG VREMENA PREBACUJE NA SUTRA, U PETAK, 27.07. S POČETKOM U 21 SAT! U SLUČAJU DA NAS KIŠA PRATI I SUTRA, KONCERT ĆE SE ODRŽATI U MUZEJU MIMARA S POČETKOM U 21 SAT!

Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova 1, Gornji grad / atrij muzeja

Aljoša Jurinić

“Zagrepčanin zrači nekom pozitivnom energijom i aurom zvijezde, a pritom nije nimalo bahat nego prizeman, skroman i samosvjestan mladi glazbenik koji će sasvim sigurno pomno birati svaki sljedeći potez u blistavoj karijeri koju mu predviđaju. Nakon što je bljesnuo na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Frederic Chopin u Varšavi (na kojemu je, gle slučajnosti, 1980. započela i karijera Ive Pogorelića), na kojemu je ušao među deset najboljih, nekoliko dana kasnije održao je u prepunoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda briljantan koncert kojim je pred svojim Zagrepčanima pokazao što može magičnim prstima i talentom učiniti od dijela repertoara s varšavskog natjecanja. (...) Onako nježan, azurnih očiju, kovrčave kose, elegantan, u odijelu sa svilenom košuljom i maramicom u džepu, Aljoša Jurinić djeluje kao da je izašao iz Viscontijevih filmova. Ima neku prirodno urođenu eleganciju, manire dobro odgojenog zagrebačkog dečka, ali i pritajeni šarm i vrckavost, kojom zapršti u sekundi.”

Petrit Çeku

….Petrit sliči kršćanskom imenu Petar, ali zapravo znači - kobac. Na albanskom jeziku. U ornitologiji je kobac znan kao najhrabrija ptica-lovac. Petrit Çeku je moćni svirač klasične gitare. Virtuoz svjetskog glasa. Putuje svijetom, svira i drži “Master Class” za mlade gitariste. Pronosi albansku i hrvatsku glazbenu kulturu. Rođen je u Prizrenu na Kosovu, školovan i živi u Zagrebu. Mršav, žilav, dugih prstiju - kojima izvodi čarobne zvuke na drvenom instrumentu, oblika ljudskog tijela, sa šest žica. Gitara je njegov vječni pratilac. I kad spava gitara je pokraj njega. Pobrao je niz najvrednijih svjetskih nagrada. Svakodnevno vježba, satima. Tih, miran čovjek, svjestan svojeg uzvišenog talenta. Izgledom podsjeća na – Isusa…

                                                          Jutarnji list - Ulomak iz razgovora s Dobroslavom Silobrčićem

CIJENA ULAZNICE: 130,00 HRK

 

Kupite ulaznicu Online:

ulaznice hr

 

Lokacija

Galerija Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4, 10000 Zagreb