pasica nova Amadeo

Utorak, 08.07.2014. / 21:00 / koncert / Matija Dedić & Šimun Matišić

  • Posted: 01/06/2014
There is no translation available.

Zbog najavljenog lošeg vremena večerašnji koncert održati će se u muzeju Mimara!

 

Oni koji prate hrvatsku jazz scenu znaju da je pojava jazz dua Matija Dedić- Šimun Matišić vjerojatno najzanimljivija glazbena suradnja koja se mogla dogoditi na ovim prostorima. Iako ne pripadaju istoj generaciji glazbenika obojica baštine istu jazz tradiciju i uzore čiju će glazbu predstaviti na svom prvom zajedničkom koncertu.

Matija Dedić je nedvojbeno naš najbolji jazz pijanista koji je u svom dosadašnjem radu nastupao s hrvatskim i inozemnim vrhunskom glazbenicima. Dobitnik je mnogih glazbenih priznanja za svoj dosadašnji rad, a njegova suradnja sa Šimunom Matišićem dokazuje već notornu činjenicu da su najbolji glazbenici ujedno i najotvoreniji za suradnju s onima koji tek dolaze na glazbenu scenu.

Iako ima klasično glazbeno obrazovanje, i tek osamnaest godina, vibrafonist Šimun Matišić svirao je i učio od najboljih jazz učitelja( B.Petrovića, G. Burtona, A. Vituzzia…). Dobitnik je nagrade Judita za koncert održan na Splitskom ljetu kada je nastupao s čuvenim francuskim gitaristom Christianom Escoudeom.

Dođite vidjeti i čuti prvi zajednički koncert dvojice vrhunskih glazbenika koji će izvoditi kompozicije K. Jaretta, P. Methenya, C. Corea…

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3 

Location

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsors