Amadeoff festival 2011

U razdoblju 30.6.-5.7.2011. godine Amadeoff festival donio je izbor od pet predstava s različitih hrvatskih festivala amaterskog kazališta. Sa žiriranih festivala Amadeoff festival doveo je pobjednike u pojedinim kategorijama, dok je sa nežiriranih festivala Programski odbor pozvao najzanimljivije predstave. Ulaz  na sve programe Amadeoff festivala bio je besplatan.

Program Amadeoff festivala 2011. sastojao se od sljedećih predstava:

 

Četvrtak, 30.06.2011. /Studentski teatar Lero/ Psyche Pelingrada /otvaranje/

Petak, 01.07.2011. /Češka beseda Doljani/ Put u Ameriku (Cesta do Ameriky)

Subota, 02.07.2011. /Kazalište Aruša/ Moje Sunce, pašče, srce kao rahatluk o bas bubanj

Ponedjeljak, 04.07.2011. /Dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava/ MMP – Nasilje (otvoreno, izravno i nevidljivo)

Utorak, 05.07.2011. /Teatar Gaudeamus/ Čudo braće Grimm 

 

U utorak, 5.7.2011. stručni žiri proglasio je proglasio je pobjednika festivala: multimedijalni projekt Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava: MMP – Nasilje (otvoreno, izravno i nevidljivo). Stručni žiri svoju je odluku obrazložio sljedećim riječima:   


Predstava je suvremenim dramaturško redateljskim postupcima ujedinila sve segmente u jedinstveni scenski izričaj čime se ostvarila dinamična, uzbudljiva i homogena predstava koja na izravan način angažirano  progovara o pogubnom utjecaju nasilja na svekolike odnose u  hrvatskom društvu. Pri tom je važno i podcrtati želju ansambla da ponudi toliko važnu glumačku suigru s partnerima kako bi se izrazila sva slojevitost naoko jednostavnog tekstualnog predloška ispunivši pritom duhovito i s lakoćom, te istančanim osjećajem za improvizaciju zahtijevne zadatke. Usto,  treba istaknuti i  njihov zavidan osjećaj za ritam -  kako  pojedinih scena, tako i predstave u cjelini. Riječ je o vrijednom pokušaju da se na  konceptualno promišljen način progovara o našoj suvremenosti punoj nemoći pred nasilnom svakodnevnicom te da se na ironičan način poigrava sa sveprisutnim društvenim obrascima. Predstava MMP - Nasilje (otvoreno, izravno i nevidljivo) impresionira jednostavnošću, iskrenošću i ljubavlju svih sudionika čije zajedništvo daje predstavi dodatni teatralni naboj, otvorenost i širinu.

 

Stručni žiri Amadeoff festivala 2011 sačinjavali su redateljica Snježana Banović, glumac Dean Krivačić i dramski pedagog Denis Patafta. Programski i organizacijski odbor Amadeoff festivala čine Maksimilijan Ružinski i Petar Jandrić.

 

Amadeoff festival 2012. realiziran je u suradnji s 15. festivalom zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA) u organizaciji kazališta Knap, 51. festivalom hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture i  Međunarodnim festivalom studentskog kazališta i multimedije pod nazivom Test!.