Utorak, 01.07.2014. / 21:00 / koncert / Naš Zanat

arsen matijaSvečano otvaranje Scene Amadeo

Arsen & Matija Dedić

Naš zanat

 

Nakon koncerta projekcija filma

Moj Zanat

 

Više o Arsenu i Matiji

 

Cijena ulaznica: 90,00 kuna

U slučaju kiše koncert će se održati u kazalištu Kerempuh!

 

Ulaznice možete kupiti klikom na 

link na ulaznice3 

Utorak, 02.09.2014. / 21:00 / performans / Japanska plesna skupina MuDA, Kyoto, Japan

MuDAJapanska plesna skupina MuDA na svojoj prvoj europskoj turneji predstavlja senzacionalni vanžanrovski performans koristeći razne oblike umjetnosti, poput plesa, glazbe, video projekcija, fine umjetnosti i borilačkih vještina.

 

Više informacija: http://www.muda-japan.com/top.html

 

Cijena ulaznice 70,00 kn 

 

Napomena: Performans će se održati u Maloj dvorani KD Lisinski!

 

Performans počinje u 21:00 sat!

 

Ulaznice možete kupiti klikom na 

link na ulaznice3 

 

Petak, 05.09.2014. / 20:00 / koncert / Naš Zanat

Arsen & Matija Dedićarsen matija

Naš zanat

 

Nakon koncerta projekcija filma

Moj Zanat

 

Više o Arsenu i Matiji

Cijena ulaznica: 90,00 kuna

Koncert će se održati u muzeju Mimara! 

 

Koncert počinje u 20:00 sati!

Ulaznice možete kupiti klikom na 

link na ulaznice3 

Srijeda, 02.07.2014. / 21:00 / koncert / Ansambl X Arte

Monika LeskovarX Arte, ansambl čiji su članovi međunarodno priznati solisti (M. Leskovar, S. Krstić) i komorni glazbenici (D. Bošnjak, S. Berdović, K. Haas), započinje s prezentacijom koncertnih programa usmjerenih na stvaranje originalnog I inventivnog repertoara.  Za njhov barokni program g. Berdović napisao je nove obrade tri Preludija i fuge J.S. Bacha i četiri Sonate D. Scarlattia, koje će biti premijerno izvedene na Sceni Amadeo. Uz Bachovu Prvu čelo suitu u izvedbi gđe. Leskovar i Trio sonate u C duru Wq 147 C.P.E. Bacha kojom proslavljamo tristotu obljetnicu skladateljevog rođenja, X Arte se nada prenijeti Vam bar “djelić tog nestvarnog stanja neprekidne ekstaze”.

 

Nastupaju:

Monika Leskovar, violončelo

Sreten Krstić, violina

Dani Bošnjak, flauta

Srđan Berdović, lutnja

Krešimir Haas, čembalo

 

Cijena ulaznice: 90,00 kn

U slučaju kiše koncert će se održati u muzeju Mimara!

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3 

Petak, 04.07.2014. / 21:00 / koncert / Glazbena družina Cinkuši

cinkusiNastupaju:

Tihomir Kruhonja, kontrabas; Mirko Radušić, gitara; Igor Barić, violina; Nebojša Stijačić, el. gitara; Natalia B. Radušić, mandolina; Marko Meštrović, bubnjevi

 

Više o grupi Cinkuši

 

Ulaznice možete kupiti klikom na 

link na ulaznice3 

Subota, 05.07.2014. / 21:00 / koncert / Klapa Nostalgija

NostalgijaKlapa Nostalgija osnovana je 1983. godine u Zagrebu. Osim tradicionalnog i skladanog klapskog repertoara, Klapa Nostalgija se tijekom godina okušala i u drugim vokalno-instrumentalnim žanrovima.

Suradnja Klape Nostalgija i Scene Amadeo nastavlja se već jedanaestu godinu. 

 

Više o Klapi Nostalgija

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Utorak, 08.07.2014. / 21:00 / koncert / Matija Dedić & Šimun Matišić

09.07.matija dedic2

Zbog najavljenog lošeg vremena večerašnji koncert održati će se u muzeju Mimara!

 

Oni koji prate hrvatsku jazz scenu znaju da je pojava jazz dua Matija Dedić- Šimun Matišić vjerojatno najzanimljivija glazbena suradnja koja se mogla dogoditi na ovim prostorima. Iako ne pripadaju istoj generaciji glazbenika obojica baštine istu jazz tradiciju i uzore čiju će glazbu predstaviti na svom prvom zajedničkom koncertu.

Matija Dedić je nedvojbeno naš najbolji jazz pijanista koji je u svom dosadašnjem radu nastupao s hrvatskim i inozemnim vrhunskom glazbenicima. Dobitnik je mnogih glazbenih priznanja za svoj dosadašnji rad, a njegova suradnja sa Šimunom Matišićem dokazuje već notornu činjenicu da su najbolji glazbenici ujedno i najotvoreniji za suradnju s onima koji tek dolaze na glazbenu scenu.

Iako ima klasično glazbeno obrazovanje, i tek osamnaest godina, vibrafonist Šimun Matišić svirao je i učio od najboljih jazz učitelja( B.Petrovića, G. Burtona, A. Vituzzia…). Dobitnik je nagrade Judita za koncert održan na Splitskom ljetu kada je nastupao s čuvenim francuskim gitaristom Christianom Escoudeom.

Dođite vidjeti i čuti prvi zajednički koncert dvojice vrhunskih glazbenika koji će izvoditi kompozicije K. Jaretta, P. Methenya, C. Corea…

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3 

Srijeda, 09.07.2014. / 21:00 / koncert / Miroslav Tadić & Rambo Amadeus

Rambo TadicVečer glomazne poezije

 

Više o Miroslavu Tadiću i Rambu Amadeusu

 

Zbog najavljenog lošeg vremena večerašnji koncert održati će se u muzeju Mimara! 

 

Cijena ulaznice: 90,00 kn

 

Ulaznice možete kupiti klikom na 

link na ulaznice3

Četvrtak, 10.7.2014. / 20:00 / 3. Flamenco Festival Zagreb

5 rojo pasado

ZBOG LOŠEG VREMENA MODNA REVIJA JE ODGOĐENA. PROJEKCIJA FILMA ODRŽAT ĆE SE U KULTURNOM INFORMATIVNOM CENTRU, PRERADOVIĆEVA 5!

Otvorenje 3. Festivala Flamenca Zagreb

 

U 20:00 sati

 

Shash Moda Flamenca / Španjolska

modna revija / performans

 

 

Kao tradicionalna boja odjeće, crvena je bila simbol temperamenta, energije, strasti... Vremenom su je potisnule druge boje, a scenom danas gospodari crna. Stvaralački razvoj našao se u dilemi. Skrivene iza svjetala pozornice, ostale su nedovršene haljine, neispričane priče. Tiha i uporna, samouvjerena i samosvjesna, čeka crvena prošlost. Shash je prepoznaje i vidi je kao sredstvo kojim eksperimentira za budućnost. Kolekcija „Rojo pasado“  vraća crvenoj ugašen sjaj.

 

Koreografija i ples: La Sali

Muzika: Vicente Amigo i Albreto Iglesias, Hable con ella

 

 

 

 

6 raizU 21:00 sat

 

Vincente Perez Herrera / Španjolska

Flamenco de raíz (Iskonski flamenco)

Projekcija filma, premijerno u Hrvatskoj

 

Ovaj dokumentarni film bavi se antropološkim korjenima flamenca. Predstavlja pogled na flamenco kao dio bića i osjećanja, u svim njegovim oblicima, osobnim i profesionalnim, bilo da je riječ o flamencu kao dijelu kulturne industrije ili onom koji se razvija u okrilju obitelji.Ovo je film o flamencu koji se rađa na ulici i privatnim proslavama.Flamenco iz vizure ljudi koji žive od pjevanja i onih koji pjevaju da bi ga živjeli, iz perspektive profesionalnih i amaterskih plesača, glazbenika i zaljubljenika koji ga sviraju svakog dana.

 

 

 

 

 

Ulaz besplatan!

Petak, 11.07.2014. / 21:00 / 3. Flamenco Festival Zagreb

01 De Raiz

La memoria del flamenco

 

U 21:00 sat

Francisco Escudero El Perette / Španjolska

De Raiz

 

De raíz djelo je mladog španjolskog pjevača Francisca Escudere, proglašenog za najboljeg flamenco pjevača pokrajine Extremadura. Njegovo duboko, osjećajima bogato pjevanje, odvesti će publiku u doba kada se ono izvodilo na posebnim mjestima zvanim cafés-cantantes.

Francisco Escudero Márquez odrastao je u Badajozu gdje od malih nogu uči flamenco pjevanje uz poznate flamenco umjetnike iz svoje obitelji. S devetnaest godina seli se u Sevillu i upisuje akademiju “Fundación de Cristina Heeren”. Surađuje s poznatim umjetnicima iz svijeta flamenca te nastupa u glasovitim tablaosima Seville i Madrida. Na turnejama po Izraelu i Venezueli scenu dijeli s velikim imenima flamenca.

 

 

 

 

02 Tablao Flamenco

U 22:00 sata

Flamenco umjetnici iz regije / Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora

Tablao flamenco

 

Okupljeni oko iste strasti - flamenca - umjetnici iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore i ove godine će pokazati kako flamenco briše razlike i prostornu udaljenost. Zajedničkim snagama, pokušati će publici prenijeti čaroliju i iskonske osjećaje izvođenja flamenca u tablaosima (posebnim vrstama restorana u kojima se flamenco rađao, razvijao i sazrio, uvijek pred očima odabrane i bliske publike).

Na jugu Španjolske, ovakvi objekti često su smješteni u pećine u kojima su nekada živjeli Gitanosi  (Granada), ili u konobe ispunjene fotografijama poznatih flamenco umjetnika. Ovakav doživljaj flamenca osjeti gotovo svaki turist koji posjeti gradove Andaluzije, a ove srpanjske noći i vi ćete postati dio toga. Flamenco umjetnici iz regije, Scenu Amadeo će na trenutak preobraziti u tablao te ćemo svi zajedno na trenutak otputovati u srce Andaluzije.

 

Ulaznice možete kupiti klikom na 

link na ulaznice3

Subota, 12.07.2014. / 21:00 / 3. Flamenco Festival Zagreb

U 21:00 sat03 Disati flamenco

Škola flamenca Un respiro / Hrvatska

Disati flamenco

 

Plesna skupina „Un respiro“, predvođena instruktorima Mitjom Obedom i Andreom Lolić, predstavit će izvedbu Disati flamenco. Njihov ples odvesti će publiku u razdoblje kada se flamenco izvodio samo na obiteljskim skupovima, svadbama i krštenjima; brižljivo čuvan, izvođen samo pred odabranom publikom, skrivan od očiju znatiželjnika „vanjskog svijeta“. Flamenco je tada bio dio života. Udisali su ga svaki trenutak; kada bi osjećali bol, izrazili su je flamencom. Radost života te iskonska strast, začeci su njegovih pokreta, a svakodnevica, ispunjena šarenilom emocija, stvorila je njegove snažne udarce nogama.

 

Koreografija: Mitja Obed, Andrea Lolić

Ples: plesna skupina „Un respiro“

 

 

 

 

 

04 La Rosa del PenalU 21:30 sati

Kompanija Tercio Flamenco / Španjolska

La rosa del penal

 

La rosa del penal je flamenco predstava koja vodi publiku u doba zvano opera flamenca kada ova umjetnost napušta obiteljske kuće, dvorišta, pećine te osvaja daske koje život znače u velikim kazalištima i arenama.

Predstava nastaje kao interpretacija pjesme Antonia Moline (milonga flamenca). Iza rešetaka ćelije, zatvorenik trune, tužan i sam. Istovremeno, u vanjskome svijetu, jedan pupoljak cvate i pretvara se u ružu. Očaran njezinom ljepotom i nevinošću, svom snagom se u nju zaljubljuje. Pogled kroz prozor čini ga sretnim, a san o bijegu iz zatvora i životu s voljenom ružom postaje njegova opsesija. Kako vrijeme prolazi, shvaća da i ruža pati i propada. Suočen s prolaznoću vremena, umjesto bijega, miri se sa životom u zatvoru gdje u svome srcu ružu čuva zauvijek lijepu i mladu.

 

Koreografija i ples: La Sali i Anja Mejač

Glas: Francisco Escudero El Perrete

Gitara: Jorge Canda Neira

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3 

Nedjelja, 13.07.2014. / 21:00 / koncert / Duo & Trio Tutti di Fantasia

fantasiaDuo & Trio Tutti di Fantasia

F. Spinacino; J. des Prez

 

Nastupaju:

Nela Šarić, sopran

Ema Stein, renesansna lutnja

Igor Paro, renesansna lutnja

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Utorak, 15.07.2014. / 21:00 / koncert / Petrit Ceku

Petrit optim

NAPOMENA: KONCERT ĆE SE ZBOG NAJAVE LOŠEG VREMENA ODRŽATI U MUZEJU MIMARA, ROOSEVELTOV TRG 5!

 

Solistički recital                                

J.S. Bach 

 

 Nastupa:

 Petrit Ceku, gitara

 

 

 Cijena ulaznice: 90,00 kn

 U slučaju kiše koncert će se održati u muzeju Mimara!

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

 

 

 

Srijeda, 16.07.2014. / 21:00 / predstava / Ritina Škola

ritina.skolaRita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti.

Ritina škola Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija  i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – 'želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!'?

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos...

U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz 'Ritine škole'  gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave.

 

Glume: Nataša Janjić Lokas i Marko Torjanac 

Produkcija: Planet Art

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Četvrtak, 17.07.2014. / 21:00 / predstava / Ritina Škola

ritina.skolaRita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti.

Ritina škola Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija  i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – 'želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!'?

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos...

U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz 'Ritine škole'  gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave.

 

Glume: Nataša Janjić Lokas i Marko Torjanac 

Produkcija: Planet Art

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3 

Petak, 18.07.2014. / 21:00 / predstava / Raymond Queneau: Stilske vježbe

11.-i-12.07.-Stilske-vjebe

Stilske vježbe Raymonda Qieneaua svojevremeno su poslužile kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za veoma uspjelu predstavu.Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Ova predstava, koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već punih 40 godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije.

 

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da suStilske vježbe upravo ono što se naziva – magijom kazališta! 

 

Glume: Pero Kvrgić i Lela Margitić

Produkcija: Planet Art

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

 

Subota, 19.07.2014. / 21:00 / predstava / Raymond Queneau: Stilske vježbe

11.-i-12.07.-Stilske-vjebe

Stilske vježbe Raymonda Qieneaua svojevremeno su poslužile kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za veoma uspjelu predstavu.Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Ova predstava, koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već punih 40 godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije.

 

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da suStilske vježbe upravo ono što se naziva – magijom kazališta! 

 

Glume: Pero Kvrgić i Lela Margitić

Produkcija: Planet Art

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Utorak, 22.07.2014. / 21:00 / koncert / Duende

Duende

VAŽNA OBAVIJEST! Večerašnji koncert otkazan je zbog lošeg vremena!

 

Ideja Duende banda je jedinstvo u različitosti, a to je onaj duboki jedinstveni osjećaj koji možemo pronaći u bilo kojoj vrsti glazbe, odnosno umjetnosti, iz kojeg zapravo i sve izvire, tako da se unutar izričaja spaja i naizgled nespojivo - makedonska izvorna narodna glazba i flamenco, Jimi Hendrix i Paco De Lucia (čije su kompozicije i u programu), bossa nova i rock…

 

Nastupaju:    

Tomislav Tenšek-Snoopy, gitara

Robi Hamp, gitara

Nenad Jalševac, bas,vokal

Marijan Sever, konge

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

 

Srijeda, 23.07.2014. / 21:00 / koncert / Mariachi Los Caballeros

MariachiPoznatu i vrlo rasprostranjenu uzrečicu prema kojoj samo jedan pojam navodi na pomisao o Meksiku više od tequile, a to je mariachi, ne valja shvatiti tek kao neizbježan citat iz površnog turističkog vodiča kroz folklor ove velike zemlje južno od rijeke Rio Grande. "Žive boje mariachija, njegove svjetle, jasne, duboke i skladne melodije sjedinjuju se kako bi otkrile srce i dušu Meksika", zapisala je Sylvia González u knjizi "Mexico: The Meeting of Two Cultures", pokazujući da se ni definicija stručnjaka ponekad ne može udaljiti od popularne predodžbe o najprepoznatljivijem meksičkom glazbenom proizvodu.

Slično razmišlja i Ivan Androić, pjevač i utemeljitelj zagrebačkog mariachi sastava "Los Caballeros": "Pojam mariachi u meni budi vizualnu dimenziju koja je šira od glazbene. To je slika arene, pijeska, bikova, ljudi, mirisa...".

 

Više o:

Mariachi Los Caballeros

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Četvrtak, 24.07.2014. / 21:00 / koncert / Mariachi Los Caballeros

MariachiPoznatu i vrlo rasprostranjenu uzrečicu prema kojoj samo jedan pojam navodi na pomisao o Meksiku više od tequile, a to je mariachi, ne valja shvatiti tek kao neizbježan citat iz površnog turističkog vodiča kroz folklor ove velike zemlje južno od rijeke Rio Grande. "Žive boje mariachija, njegove svjetle, jasne, duboke i skladne melodije sjedinjuju se kako bi otkrile srce i dušu Meksika", zapisala je Sylvia González u knjizi "Mexico: The Meeting of Two Cultures", pokazujući da se ni definicija stručnjaka ponekad ne može udaljiti od popularne predodžbe o najprepoznatljivijem meksičkom glazbenom proizvodu.

Slično razmišlja i Ivan Androić, pjevač i utemeljitelj zagrebačkog mariachi sastava "Los Caballeros": "Pojam mariachi u meni budi vizualnu dimenziju koja je šira od glazbene. To je slika arene, pijeska, bikova, ljudi, mirisa...".

 

Više o:

Mariachi Los Caballeros

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3 

Petak, 25.7.2014. / 21:00 / koncert / Damir Kukuruzović Django Group feat. Wawau Adler

kukuruzovic-adler1Nastupaju:

Wawau Adler, gitara; Damir Kukuruzović, gitara; Bruno Urlić, violina; Goran Grgurac, gitara; Ivo Šanković, bass

 

Josef Wawau Adler međunarodno je priznat gitarist iz porodice Sinta koji je svjetsku publiku osvojio već prvim albumom  “Wawau Adler – With Body and Soul” iz 1991.g i od tada je nezaobilazno ime svih najvažnijih festivala jazza u svijetu. Pod velikim utjecajem Djanga Reinhardta, ali i Wes Montgomerya, Charlie Parkera, Pat Martina i Georga Bensona, razvio je zavidan vlastiti gitaristički stil i sam inspirirajući mnoge jazz gitariste. Surađivao je sa značajnim glazbenim imenima poput Bireli Lagrenea, Stochela Rosenberga, Andreasa Oberga, te  Holzmanna Wintersteina, Joela Lochera i harmonikaškog virtuoza Marcela Löfflera s kojima surađuje na albumu “Wawau Adler – Back to the Roots” i intenzivno koncertira po Njemačkoj, Italiji, Francuskoj.  Wawau Adler zajedno, s gitaristom Tedom Gottsegenom, održava niz gitarističkih radionica, te radi emisiju koja biva emitirana u 16 američkih saveznih država. Wawau Adler stoga spada danas među najtraženije jazz glazbenike u svijetu.

kukuruzovic-adler2Damir Kukuruzović svojevrstan je homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba, već dugi niz godina slovi kao  najvjerniji sljedbenik Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. Najpoznatiji promotor francuskog jazza, Kukuruzovićev quartet, nastupao je na svim bitnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na svom cd-u Green Hill Gipsy Swing, svirao je s francuskim gitaristom Angelom  Debarreom te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009. imao je turneju nazvanu „pariško čudo naharmonici“s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom je glazbenom putu Kukuruzović surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što je, Adrian B. Burns ( poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhitam Kingsima), Raphael Fays najpoznatiji romski flamenco gitarist,a 2011. godine imao je zajedničku tuneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yourgui Loefflerom. Surađivao je i sa Zaz (danas  najpoznatijom pjevačicom Europe), Wawau Adlerom, Zoranom Predinom, Boškom Petrovićem,Telefon Blues Bandom, Mirom Ungarom,Terezom Kesovijom itd. Osim quarteta Kukuruzović se u rodnom Sisku 2005. godine odlučuje utemeljiti Siscia jazz club internacionalnog značaja, te međunarodni festival jazza i bluesa (Siscia open jazz & blues festival) na obalama Kupe koji su do sada posjetili mnogi svjetski jazz glazbenici.

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Subota, 26.07.2014. / 21:00 / koncert / Trio Elogio

D. Scarlatti; M. Miletić; A. Montes; S. Rahmanjinov; K. Seletković; I. Abeniz

Napomena: zbog najavljenog loseg vremena koncert ce se odrzati u muzeju Mimara! Petrit trio

Nastupaju:

Petrit Ceku

Tomislav Vukšić

Pedro Ribeiro Rodrigues

 

Cijena ulaznice: 90,00 kn 

U slučaju kiše koncert će se održati u muzeju Mimara! 

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Nedjelja, 27.07.2014. / 21:00 / predstava / Zijah A. Sokolović: Roda ili kako sam došao na svijet

zijah1,manjaGlumi: Zijah A. Sokolović

 

 „…Kada glumac uđe u prazan prostor počinje teatar, kaže Peter Brook. To je jedina ideja koja me vukla da od jedne riječi gradim formu kazališne predstave i da sa njome istražujem granice glume. Ovo nije monodrama, ovo je istraživanje. Suvremeno je kazalište, grabeći neumorno naprijed, negdje po putu izgubilo svoju svrhu, ono što je Aristotel zvao katarzom. Ja sam katarzu našao u riječi ROĐENJE. Tajna vlastitog podrijetla je jedna od najuzbudljivijih koja se pred dijete postavlja od trenutka kada stekne svijest o sebi. Od toga kako će biti razriješena i tko i kako će mu pomoći u tome, ovisi njegov dalji odnos prema vlastitom i drugom drugom spolu. Razumijevanje ljubavi i svijeta u kojem živi, zavisi njegovo mentalno zdravlje kada odraste. Želio sam nenametljivo, jednostavno i prisno uspostaviti kontakt sa publikom, animirati je i zabaviti je glumačkim zanatom. Želio sam da isključiva i jedina komponenta fluidne veze gledališta i pozornice, bude sam glumac. Da rođenje u formi predstave bude “kao” prirodno, istinito i razumljivo, sa mjerom i ukusom, bez vulgarizacije, ustezanja i zaplitanja u mutne metafore. Ova neobična forma predstave uz osmijeh na najprirodniji i najugodniji način bi trebala činiti mali korak prema umjetnosti. Zato je kazalište izmišljeno i zato glumci postoje. Radosno istraživanje najtoplije preporučujem onoj polovini čovječanstva koju sačinjavaju roditelji, a u interesu druge polovine čovječanstva, sastavljene od djece.“

                                                      Zijah A. Sokolović

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Ponedjeljak, 28.07.2014. / 21:00 / predstava / Zijah A. Sokolović: Roda ili kako sam došao na svijet

zijah1,manjaGlumi: Zijah A. Sokolović

„…Kada glumac uđe u prazan prostor počinje teatar, kaže Peter Brook. To je jedina ideja koja me vukla da od jedne riječi gradim formu kazališne predstave i da sa njome istražujem granice glume. Ovo nije monodrama, ovo je istraživanje. Suvremeno je kazalište, grabeći neumorno naprijed, negdje po putu izgubilo svoju svrhu, ono što je Aristotel zvao katarzom. Ja sam katarzu našao u riječi ROĐENJE. Tajna vlastitog podrijetla je jedna od najuzbudljivijih koja se pred dijete postavlja od trenutka kada stekne svijest o sebi. Od toga kako će biti razriješena i tko i kako će mu pomoći u tome, ovisi njegov dalji odnos prema vlastitom i drugom drugom spolu. Razumijevanje ljubavi i svijeta u kojem živi, zavisi njegovo mentalno zdravlje kada odraste. Želio sam nenametljivo, jednostavno i prisno uspostaviti kontakt sa publikom, animirati je i zabaviti je glumačkim zanatom. Želio sam da isključiva i jedina komponenta fluidne veze gledališta i pozornice, bude sam glumac. Da rođenje u formi predstave bude “kao” prirodno, istinito i razumljivo, sa mjerom i ukusom, bez vulgarizacije, ustezanja i zaplitanja u mutne metafore. Ova neobična forma predstave uz osmijeh na najprirodniji i najugodniji način bi trebala činiti mali korak prema umjetnosti. Zato je kazalište izmišljeno i zato glumci postoje. Radosno istraživanje najtoplije preporučujem onoj polovini čovječanstva koju sačinjavaju roditelji, a u interesu druge polovine čovječanstva, sastavljene od djece.“

                                                      Zijah A. Sokolović

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Utorak, 29.07.2014. / 21:00 / predstava / Anton. P. Čehov - Zijah A. Sokolović - Medvjed

Medvjed novaMedvjed, šala za jednog glumca i jazz kvartet

Anton. P. Čehov - Zijah A. Sokolović 

 

Već u  prvoj slici predstave instrumenti se izdvajaju kao likovi: saksofon preuzima ulogu Jelene Ivanove Popove, udovice koja se u žalovanju za svojim mužem zatvorila između četiri zida, dok bas gitara preuzima ulogu sluge Luke. Elementi teatra dolaze na scenu pojavljivanjem glumca u ulozi Grigorija Stepanoviča Smirnova, koji prvotno dolazi naplatiti dug, a potom počinje osjećati ljubav prema udovici.

Scena tako postaje mjesto gdje instrumenti kroz glazbu postaju glumci, a glumac kroz glumu postaje instrument. Preplitanjem i spajanjem ova dva umjetnička načina izražavanja, teatarska iluzija dobiva hrabru i neobičnu, rijetko interesantnu dimenziju.   

  

Nastupaju: 

Zijah A. Sokolović

Kvartet Lolita

 

Cijena ulaznice: 90,00 kn

U slučaju kiše koncert će se održati u muzeju Mimara!

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3

Srijeda, 30.07.2014. / 21:00 / koncert / Gudački kvartet Dominant, Rusija

dominantA. Webern;  A. Borodin; S. Rahmanjinov

 

Nastupaju:

Elena Revich, violina; Ekatarina Pogodina, violina; Anna Sazonkina, viola; Tatjana Egorova, violončelo

 

Dominant Kvartet s pravom zauzima jedno od vodećih mjesta među mladim glazbenim ansamblima Rusije 20.stoljeća. Kvartet je izrastao u klasi glasovitog glazbenika, korifeja ruske glazbene kvartetne umjetnosti, profesora Ruske glazbene Akademije „Gnjesinyh“ Valentina Aleksandroviča Berlinskog, u rujnu 1995. godine i već je sljedeće godine dobio prvu nagradu na međunarodnom natjecanju gudačkih kvarteta „Dmitrij Šostakovič“ ( Sankt Petersburg, 1996.)

 

U 1997 godini, Dominant Kvartet postao je laureatom „Novog dobrotvornog fonda Mstislava Rostropoviča“ i dobio stipendiju „Sergej Prokofjev“. U toj istoj godini ansambl je izdao prvi CD. Od iste godine stalno povećava broj gostujućih koncerata. Uz mnogobrojne koncertne nastupe u Rusiji, Dominant Kvartet je ostvario višekratne turneje u Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj, koncerte u Parizu, Amsterdamu ( Contertgebow ), Tokiju i drugdje.

Dominant Kvartet sudionik je mnogih poznatih festivala. U 2000.godini diskografska kuća „Olympia“ izdala je nosač zvuka gdje se kvartet predstavio sa djelima istaknutog kompozitora Mečislava Vainberga. Taj nosač zvuka dobio je vrlo visoku ocjenu inozemne kritike. U 2001.godini, Dominant Kvartet postao je laureat Međunarodnog natjecanja gudačkih kvarteta u Bordeauxu dobivši prestižnu prvu nagradu Ministarstva kulture Republike Francuske. U 2002. godini kvartet dobija specijalnu diplomu žirija za izvedbu 3.gudačkog kvarteta Alfreda Schnittkea na Premio Paolo Borciani

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3.

Četvrtak, 31.07.2014. / 21:00 / koncert / Kvartet Mascara, Slovenija

Mascara1 smanjena

VAŽNA OBAVIJEST: VEČERAŠNJI KONCERT NEĆE SE ODRŽATI ZBOG NAJAVLJENOG LOŠEG VREMENA!

Nastupaju:

Polona Udovič, vokal; Timi Krajnc, gitara; Vojko Vešligaj, gitara;  Mitja Režman, bas

 

Njihova glazba punokrvno, neposredno i sažeto prelijeva  čežnju zarobljenu između ulica Montevidea, Buenos Airesa i Lisabona …. između bordela i  milonge…. radosti i tuge  trgovaca, mornara i  afričkih doseljenika ….To je glazba koja svira noću kada su sve maske dozvoljene (mascara – na španjolskome –maska), glazba koja dolazi s mjesečinom i umire sa svitanjem…

 

Više o Kvartetu Mascara

 

Ulaznice možete kupiti klikom na

link na ulaznice3