pasica nova Amadeo

Utorak, 03.07.2018. / 21:00 / Cinkuši

There is no translation available.

Glazbena družina CINKUŠI | Prvih dvadeset godina…


Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova 1, Gornji grad / atrij muzeja

 ….Baštinici glazbe podneblja čiji zrak udišu punim plućima izvrstan su primjer «prevođenja» tradicionalnih pjesama  u eksplozivne dijelove punka, freak-folka, briljantnih balada ili suptilnih kombinacija valcera i kabareta s primjesama neo-folk undergrounda. Potpuno su otvoreni za mnoge metamorfoze rocka, psihodelije, jazza, a šuljaju se čak i do skuta ekspresivne komorne glazbe.

… Novi album“Krava na orehu” zvukom i kvalitetom savršeno nastavlja dosadašnji opus, koji i dalje ostaju jedinstvenom pojavom na ovdašnjoj sceni, nalik bandi obješenjaka koja s Petricom Kerempuhom pod galgama svojom svirkom već skoro dva desetljeća odgađa čin vješanja.

… Svakoga tko zanos želi osjetiti, Cinkuši vode tamo gdje drugi bendovi ne mogu odvesti. Gdje znoj natapa košulje, gdje bubanj izuva iz šlapa,a bas iz čizmi, gdje mandolina veze potkošulju, a violina plete pulover, tamo gdje se odjeven čovjek osjeća golim i zadovoljnim, a onaj gol ugodno odjevenim, tamo gdje truba dodaje kraj, a usna harmonika početak, tamo gdje gitara para i šije, gdje glasovi reže i poju, gdje se dan utapa u noć, a svaka pjesma kao da je prva, posljednja i jedina.

Nakon koncerta slijedi projekcija dokumentarnog filma THE CINKUSI Ljiljane Šišmanović.

U slučaju kiše koncert će se održati u srijedu, 04.07. s početkom u 21 sat.

CIJENA ULAZNICE: 50,00 HRK

 

Kupite ulaznicu Online:

ulaznice hr

 

Location

Demetrova 1, 10 000 Zagreb, +385 1 4816 908, info@scenaamadeo.hr

Sponsors